مدیر روابط عمومی فرهنگسرای ولاء گفت: به مناسبت سالروز شهادت شهید سید مرتضی آوینی و روز هنر انقلاب اسلامی، هنرمندان متعهد به هنر انقلابی در نخستین همایش «هنر ولایی» گرد هم میآیند.
علیرضا عیوضی امروز در گفتوگو با فارس اظهار داشت: همایش «هنر ولایی» به همت تمام ارگانها و دستگاههای مرتبط با حوزه فرهنگ شهرستان ری برگزار میشود.
مدیر روابط عمومی فرهنگسرای ولاء گفت: در این همایش حجتالاسلام علیرضا پناهیان به سخنرانی پیرامون روز هنر انقلاب اسلامی با محوریت آرا و افکار شهید آوینی و بررسی هنر ولایی و رسالت هنرمند انقلابی میپردازد.
وی در ادامه افزود: معرفی و نگاهی دوباره به آثار شهید آوینی، خاطرهگویی همکاران شهید آوینی، پخش نماهنگ و تقدیر از هنرمندان ولایی در حوزههای فیلم داستانی، فیلم کوتاه، کلیپ، گرافیک و داستاننویسی (رمان و داستان کوتاه) از جمله بخشهای این برنامه است.
عیوضی تاکید کرد: این همایش که نقطه آغازین به جریان نهادن آثار شهید آوینی در فرآیند تحقق آثار هنری و تکریم رسالت هنرمند انقلاب است، به صورت سلسله نشستهای نقد و بررسی و نشستهای تخصصی سالانه در روز انقلاب اسلامی برگزار میشود.
مدیر روابط عمومی فرهنگسرای ولاء بیان داشت: نخستین همایش «هنر ولایی» روز یکشنبه 21 فروردین ماه سال جاری از ساعت 16:30 تا 19:30 در سالن ولیعصر (عج) شهرری برگزار میشود.
عیوضی در پایان تصریح کرد: علاقهمندان برای شرکت در این برنامه میتوانند به فرهنگسرای ولاء واقع در شهرری، میدان نماز مراجعه کنند.
شهید سید مرتضی آوینی در شهریور سال 1326 در شهر ری متولد شد، تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در شهرهای زنجان، کرمان و تهران به پایان رساند و سپس به عنوان دانشجوی معماری وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد. او از کودکی با هنر انس داشت، شعر میسرود، داستان و مقاله مینوشت و نقاشی میکرد، تحصیلات دانشگاهیاش را نیز در رشتهای به انجام رساند که به طبع هنری او سازگار بود ولی پس از پیروزی انقلاب اسلامی معماری را کنار گذاشت و به اقتضای ضرورتهای انقلاب به فیلمسازی پرداخت، «حقیر دارای فوق لیسانس معماری از دانشکده هنرهای زیبا هستم اما کاری را که اکنون انجام میدهم نباید به تحصیلاتم مربوط دانست، حقیر هرچه آموختهام از خارج دانشگاه است، بنده با یقین کامل میگویم که تخصص حقیقی در سایه تعهد اسلامی به دست میآید و لاغیر، قبل از انقلاب بنده فیلم نمیساختهام اگرچه با سینما آشنایی داشتهام. اشتغال اساسی حقیر قبل از انقلاب در ادبیات بوده است، با شروع انقلاب تمام نوشتههای خویش را - اعم از تراوشات فلسفی، داستانهای کوتاه و اشعار - در چند گونی ریختم و سوزاندم و تصمیم گرفتم که دیگر چیزی که «حدیث نفس» باشد، ننویسم و دیگر از «خودم» سخنی به میان نیاورم، سعی کردم که «خودم» را از میان بردارم تا هرچه هست خدا باشد و خدا را شکر بر این تصمیم وفادار ماندهام. البته آنچه که انسان مینویسد همیشه تراوشات درونی خود اوست، همه هنرها اینچنین هستند، کسی هم که فیلم میسازد اثر تراوشات درونی خود اوست اما اگر انسان خود را در خدا فانی کند آنگاه این خداست که در آثار او جلوهگر میشود. حقیر اینچنین ادعایی ندارم ولی سعیام بر این بوده است.»
شهید آوینی فیلمسازی را در اوایل پیروزی انقلاب با ساختن چند مجموعه درباره غائله گنبد (مجموعه شش روز در ترکمن صحرا)، سیل خوزستان و ظلم خوانین (مجموعه مستند خان گزیدهها) آغاز کرد.